Quiz - Emedicodiary
SUBJECT: physiology part 1
Time Left :




Result


Total Questions 30
Total Marks 30
Correct Answer  0
Wrong Answer  0
Overall Score  0


BACK

:: Detailed Analysis ::


  1. bitter taste is carried by taste buds located at ...... of tongue

    Your Answer: back
  2. pulse pressure is :

    Your Answer: systolic pressure - diastolic pressure
  3. what is the normal pH of blood?

    Your Answer: 7.35-7.45
  4. argyll robertson pupil is seen in :

    Your Answer: CNS syphilis
  5. what is correct order of puberty in girls?

    Correct Answer: thelarche-pubarche - menarche

    Your Answer: pubarche-thelarche-menarche
  6. which of the following hormone suppress blood glucose level?

    Your Answer: insulin
  7. the maximum conduction rate is at

    Your Answer: SA node
  8. body fat can be estimated from measurements of :

    Correct Answer: body density

    Your Answer: all of the above
  9. what is the cause for edema in anaphylaxis?

    Correct Answer: histamine

    Your Answer: all of the above
  10. which type of ion channel determine the resting membrane potential of a cell?

    Correct Answer: ungated

    Your Answer: ligand-gated
  11. which is not seen in hypothyroidism?

    Your Answer: excessive sweating
  12. gastric enzymes is inhibited by

    Correct Answer: somatostatin

    Your Answer: none
  13. TSH is decreased in

    Correct Answer: primary hyperthyroidism

    Your Answer: secondary hyperthyroidism
  14. pulmonary wedge pressure measure

    Correct Answer: left atrial pressure

    Your Answer: pulmonary artery
  15. Normal left ventricular ejection fraction of a healthy man is

    Your Answer: 60%
  16. which of the following is way to calculate cardiac output?

    Your Answer: HR*SV
  17. site of absorption of bile

    Your Answer: ileum
  18. total duration of the cardiac cycle is

    Your Answer: 0.8 sec
  19. urine acidification occurs in which zone of kidney?

    Correct Answer: DCT

    Your Answer: distal limb of loop of Henle
  20. what is the percentage of 02 carried to tissue from lung?

    Your Answer: 97
  21. CVP is measured to record and know

    Your Answer: rt.atrial pressure
  22. pulse oximeter meter is used to measure

    Your Answer: sp02
  23. what amount of sodium is re-absorbed at proximal convoluted tubule?

    Correct Answer: 65%

    Your Answer: 55%
  24. which of the following clotting factor is not vitamin k dependent?

    Correct Answer: factor xii

    Your Answer: factor ii
  25. tidal volume is :

    Correct Answer: amount of air that moves in to the lungs in each respiration

    Your Answer: amount of air that remains in lungs after expiration
  26. all are true about parkinson's disease except:

    Correct Answer: intentions tremors

    Your Answer: tremor at rest
  27. the tremors associated with cerebellar disease are :

    Your Answer: present with action
  28. first sound occurs during:

    Your Answer: isovolumetric contractions
  29. what is the equilibrium potential for ion potassium?

    Your Answer: -95mV
  30. pH of blood is

    Your Answer: 7.35-7.45